Se også: saint-emilion.dk, pauillac.dk

Fronsac

Temmelig nedladende er Fronsac blevet kaldt ”Merlot for truckdrivers”. Sandheden er nok, at området ikke som de højt profilerede naboer fra Saint-Émilion og Pomerol, har forstået at markedsføre sig dygtigt nok og at udviklingen efter 2. verdenskrig andre steder er påbegyndt tidligere. Derfor har nutidens verden ikke fået øjnene helt op for Fronsacs herligheder. Tilbage i 1800-tallet var Fronsac mere berømt end både Saint-Émilion og Pomerol, men efter årtiers Tornerose-søvn begyndte den tidligere stjerne i 1980’erne at stige langsomt op på vinens stjernehimmel.

Området ligger smukt, ikke langt fra hverken Lalande-de-Pomerol eller Pomerol ved Dordogne-flodens udløb i Gironde. Det bedårende område med lave skovklædte bjerge består af appellationerne Fronsac og Canon Fronsac på henholdsvis 800 og 300 hektar, og kommunerne La Rivière, Galgon, Saint Aignan, Saillans, Saint Germain de la Rivière og selve middelalderbyen Fronsac. Tidligere hed appellationen Côtes de Fronsac, men siden 1976 har navnet bare været det mere mundrette Fronsac.

Vinen fra Fronsac er generelt ikke så overdådig og umiddelbart charmerende som Pomerols, men består mere af en blanding mellem den imødekommende og saftige frugt fra Saint-Émilion og den lidt vanskeligere tilgængelige og mere stringente og lagrings venlige vin fra den venstre bred. Historisk set har Malbec-drue spillet en stor rolle, som nu er overtaget af den mere frugtagtige Merlot. Merlot-druen blandes i dag med Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon.

Château Dalem (0) Château de Carles (0)
Château de la Rivière (0) Château Fontenil (0)
Château la Vieille Cure (0) Château Mayne-Vieil (0)
Château Moulin-Haut-Laroque (0) Château Villars (0)
Siden dannet på: 0.11 sekunder - vinen til julemad